مواد لازم برای 2 کیلو شیرینی:
آرد برنج مرغوب و معطر 1 کیلو
پودر قند 500 گرم
روغن جامد (صاف قنادی) و کره 500 گرم
زرده تخم مرغ 4 عدد
پودر هل 4 ق چ
تخم خرفه به میزان لازم



طرز تهیه :
به نسبت دلخواه از ترکیب روغن و کره استفاده کنید، من 100 گرم کره دوغ گرفته و 400 گرم روغن قنادی استفاده کردم. میتوانید فقط از روغن جامد یا قنادی استفاده کنید یا مقداری روغن کرمانشاهی بریزید.
پودرقند و روغن و کره به دمای محیط رسیده را با قاشق مخلوط کنید سپس برای 5 تا 7 دقیقه بزنید تا پوک و روشن شود.
سپس زرده ها و پودر هل را اضافه کرده و 2 تا 3 دقیقه دیگر به زدن ادامه دهید.
در آخر آرد برنجی که 3 بار از پارچه حریر رد کرده اید به مواد اضافه و با لیسک مخلوط کنید.
خمیر به دست آمده را 3 مرتبه از چرخ گوشت رد کنید تا کاملا نرم و لطیف شود.
خمیر را داخل کیسه فریزر ریخته و برای چند ساعت یا بیشتر داخل محیط آشپزخانه استراحت دهید، و اگر عجله داشتید همان لحظه شروع به آماده سازی کنید.
سپس مقداری از خمیر را با استفاده از قاشق سوپ خوری برداشته در دست گرد کنید و داخل سینی فر گذاشته و روی آن مهر مخصوص شیرینی برنجی بزنید و کمی تخم خرفه بپاشید.
فر را با دمای 180 برای 15 دقیقه گرم کنید.
شیرینی را برای حدود 20 دقیقه در فر با دمای 160 بپزید.
دقت کنید شیرینی نباید تغییر رنگ دهد و سعی کنید سینی فر را در بالاترین طبقه و دور از حرارت قرار دهید تا پخت یکنواخت و ملایم انجام شود و رنگ شیرینی سفید باقی بماند.
بعد از پخت حداقل چند ساعت به شیرینی ها دست نزنید تا خودشان بگیرند سپس از سینی جدا کرده و در ظرف سرو بچینید.

در مختلط95 همراه ما باشید


پ.ن: میتوانید فقط از روغن جامد یا قنادی استفاده کنید ولی به صورت ترکیبی، شیرینی عطر و طعم مطلوب تری خواهد داشت.
پ.ن: استفاده از سفیده تخم مرغ و گلاب در این رسپی باعث سفت شدن بافت شیرینی میشود پس مواد رسپی را تغییر ندهید.
پ.ن: برای داشتن #شیرینی_برنجی_زعفرانی میتوانید 1 قاشق زعفران دم کرده غلیظ به مواد اضافه کنید، زعفران آبکی و بیش از حد زیاد باعث وا رفتن و سفت شدن شیرینی میشود.
پ.ن: اگر #مهر_شیرینی_برنجی ندارید میتوانید خمیر را با کاترهای مختلف قالب بزنید یا داخل #مولد شکل دهید یا با انتهای ماسوره روی آن خطوط دایره ای ایجاد کنید.

 

منبع: اینستاگرام