غذا، علاوه بر اینکه اولین و مهم‌ترین نیاز انسان محسوب می‌شود؛ معرف فرهنگ و آداب و رسوم هر اقلیمی است. به دلیل تنوع قومی، فرهنگی و اقلیمی در کشور عزیزمان ایران، تنوع غذایی بسیار زیاد بوده و هر منطقه‌ای غذاهای بومی و مخصوص به خود را دارد. در هر کجای ایران که باشید آنچه هرگز از آن بی‌نصیب نخواهید ماند، غذاهای لذیذ و خوشمزه است.

به گزارش سرویس بازار ایسنا، بنابر اعلام سفرزون، طعم بی‌نظیر غذاهای ایرانی و تنوع آن، نه تنها برای ایرانیان داخل کشور، بلکه برای گردشگران خارجی که به دنبال تجربه‌ی طعم‌های جدید و متفاوت هستند نیز، از جذابیت زیادی برخوردار است. اهمیت غذا در گردشگری آنقدر زیاد است که اغلب توریست‌ها امتحان کردن غذاهای جدید و متنوع را از بهترین تجربه‌های سفر خود می‌دانند.


در اینجا قصد داریم شما را با غذاهای ایرانی، غذاهای محلی گیلانی ، غذاهای محلی مازندران، غذاهای اهواز، غذاهای شیراز ، غذاهای اردبیل و غذاهای خوشمزه آبادان که در میان ایرانیان و گردشگران خارجی بیشترین محبوبیت را دارند آشنا نماییم تا هم بتوانید در سفر به شهرهای مختلف ایران آن‌ها را تجربه کنید و هم با این غذاهای خوش طعم و پرطرفدار از مهمانان ایرانی و خارجی خود پذیرایی نمایید. پس این مطلب را از دست ندهید.

غذاهای ایرانی

چلوکباب از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی

قرمه سبزی، آش رشته، سبزی پلو با ماهی، کوفته تبریزی، ته چین برنج دیزی و باقالی پلو

از ۱۳ تا غذاهای ایرانی هشت غذا را اینجا معرفی کردیم، برای مشاهده باقی غذاها به مطلب » غذاهای ایرانی ؛ طعم‌های رؤیایی که در دنیا پیدا نمی‌شود» مراجعه کنید

غذاهای محلی گیلان

کباب ترش، آلو مسما، انار بیج، باقالی قاتوق، چغرتمه، ترش تره، کوکوی اشپل، کال کباب، واویشکا و پامادور خورشت

غذاهای شیراز

لوبیا پلوی شیراز، کلم پلوی شیرازی، قورمه به، شیرازی پلو، کوفته هلوی شیرازی، شکر پلو، دو پیاز آلوی شیرازی و دمپخت شیرازی

غذاهای محلی مازندران

مالابیج یا مالاتا، ناز خاتون، کدوبره مازندران، باقالا وابیج، آغوز مسما، خورشت آلو، اسپناساک، بیج بیج، خورشت سیر انار، کئی پلا یا کدو پلو و آش کدو

غذاهای اهواز

قلیه ماهی، امگشت، نافله، ماهی صبور تنوری، پاکوره یا پاکورا، آش ارده، فلافل، سمبوسه، رنگینک، محلبیه و حمیس توله

غذاهای اردبیل

آش میوه، تاس کباب اردبیل، یرکوکی خورشی (خورشت هویج)، شیر پلو (سوتی‌پلو)، کشمش ‌پل و آش یارما (آش بلغور)

غذاهای خوشمزه آبادان

قلیه ماهی، فلافل آبادانی، سمبوسه، کبه، امگشت، پاکوره و ماهی صبور

اگر دوست دارید بیشتر در مورد این غذاها اطلاعات کسب کنید به مجله سفرزون مراجعه کنید.

قِلیِه ماهی یکی از معروف‌ترین خورش‌هایایرانی متعلق به جنوب ایران استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان و جنوب بلوچستان می‌باشد. در طبخ این غذا از سبزی‌جات مخصوص (گشنیز و شنبلیله) ,تمر هندیادویه‌جات و ماهی جنوبی استفاده می‌شود.

در بوشهر به آن «قلیه مُی» می‌گویند، در بندرعباس از ماهی شیر یا زبیدی استفاده می‌کنند. در اهواز علاوه بر ماهی‌هایی مثل میش ماهی و هامور، گاهی در قلیه میگو هم می‌ریزند.

در بندر گناوه قلیه را با ماهی سرخو یا همار می‌پزند. اما در هر حال اهل فن توصیه می‌کنند که برای طبخ این غذای محبوب بهتر است از ماهی‌هایی استفاده شود که گوشت لُخم دارند. سنگسر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، شوریده و سِکِن بهترین ماهی‌ها برای قلیه ماهی هستند.

 

منبع : dehkadecook.wordpress